Faux gras
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels (plantaardige) boter
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 100 gr Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 400 gr gekookte, groene linzen
- 140 gr pecans, droog getoast
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 koffielepels rozemarijn, fijngesnipperd
- 2 koffielepels thijm, fijngesnipperd
- bladpeterselie, fijngesnipperd
- 2 koffielepels Cognac
- 1 koffielepel donkerbruine suiker
- peper en zout
- snuifje cayennepeper
- Laat de olie en de boter samen warm worden in een pan.
- Fruit de ui glazig met de look.
- Voeg de champignons toe en laat ze zachtjes meebakken.
- Mix de linzen met de pecans, het citroensap, de sojasaus, de kruiden, Cognac en bruine suiker in de keukenrobot.
- Voeg de champignons toe en mix verder tot een zeer glad mengsel.
- Kruid af met peper, zout en cayennepeper.
- Schep de paté over in een kommetje, dek af met plastic folie en laat de paté enkele uren opstijven in de koelkast.
Gebruik plantaardige boter als je de faux gras vegan wil maken.
Ik heb deze paté geserveerd op zelfgemaakte toast van een brood met rozijnen, abrikozen en hazelnoot.
Reacties