Vegetarische bouillon met rijstnoodles en gepocheerd ei
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1/2 zakje rijstnoodles
- 1 l water
- 3 groentebouillonblokjes
- 1 stukje gember, geschild en in plakjes gesneden
- 1/2 paksoi, schoongemaakt
- 6 oesterzwammen, in repen gesneden
- 1/2 zakje sojascheuten
- 1 à 2 eieren per persoon
- 5 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringen gesneden
- 1/2 Spaans pepertje, ontpit en in ringetjes gesneden
- witte peper
- getoaste sesamolie
- sriracha
- Overgiet de rijstnoodles met kokend water en laat ze wellen.
- Zet het water op in een grote, zware pot en breek er de bouillonblokjes in.
- Doe de gemberplakjes in het water en breng aan de kook.
- Snij de paksoibladeren af en snijd die fijn. Zet ze apart.
- Het witte gedeelte van de paksoi snijd je in halve manen. Voeg ze toe aan de bouillon.
- Voeg de oesterzwammen en de sojascheuten toe aan de bouillon.
- Laat de soep garen tot de witte paksoistukken zacht zijn.
- Breng een steelpan met water aan de kook.
- Roer in het water met de steel van een houten lepel tot je een kolk krijgt. Verminder de warmte tot het water net van de kook af is.
- Breek één ei in een kommetje en giet het voorzichtig in de draaikolk.
- Pocheer het eitje en laat het uitlekken op een handdoek. Doe dit ook met de andere eitjes.
- Giet de noodles af en voeg ze toe aan de soep, samen met de blaadjes van de paksoi.
- Strooi de pijpajuintjes en de ringetjes Spaanse peper over de soep.
- Kruid af met witte peper, sesamolie en enkele druppels sriracha.
- Verdeel de soep over de kommen en leg de gepocheerde eieren in de bouillon.
- Serveer met chopsticks.
Kakelverse eieren zijn ideaal om te pocheren. Je kan ook reepjes omelet toevoegen aan de soep.
Vervang de oesterzwammen door shii-take of kastanjechampignons of gebruik Chinese champignons.
Voeg ook eens bamboescheuten toe aan de bouillon, of waterkastanjes.
Reacties