Marinade voor kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr olie
- 100 gr balsamico
- 55 gr sojasaus
- 55 gr Worcestershiresaus
- 15 gr citroensap
- 125 gr donkerbruine suiker
- 2 eetlepels mosterd
- 2 koffielepels thijm
- 2 koffielepels zout
- 2 koffielepels lookpoeder
- 1 koffielepel gemalen witte peper
- Meng alle ingrediënten voor de marinade met een garde.
- Giet de marinade over de kip in een diepvrieszak.
- Sluit de zak goed af (ik trek hem vacuüm) en laat de kip overnacht marineren in de koelkast.
- Haal de kip uit de marinade en bak ze in de oven.
Ik heb met deze marinade mijn Mechelse koekoek smaak gegeven. Wat een knapperig en smaakvol velletje, met daaronder botermalse kip.
Weeg je ingrediënten af met een weegschaal ipv met een maatbeker.
Reacties