Salami van chocolade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 75 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 75 gr fijne griessuiker
- 1 koffielepel cognac, facultatief
- 1 ei
- 100 gr fondant chocolade, gehakt
- 90 gr letterkoekjes, in stukjes gebroken
- bloemsuiker
- Mix de boter romig in de kom van de Kenwood.
- Voeg de suiker toe en klop verder op, tot de suiker is opgenomen.
- Voeg de cognac en het ei toe en klop tot een homogeen mengsel.
- Smelt de chocolade au bain marie. Ik heb een functie op mijn Stoves fornuis, waarbij de chocolade mooi langzaam smelt op een heel lage temperatuur, zonder dat er een waterbad aan te pas komt.
- Spatel de chocolade onder de botermassa en roer er de koekjes door.
- Neem een groot vel boterpapier.
- Schep de chocolademassa in een lange worst op het papier.
- Vouw het papier over de chocolade worst. Met een lat duw je de massa aan, zodat je een strakke rol bekomt.
- Rol de chocolade worst verder op en vouw de uiteinden dicht.
- Leg de rol 1u30 in de diepvriezer of 3u in de koelkast.
- Verwijder het papier.
- Bestuif de volledig rol met suikersneeuw.
- Wikkel de rol in keukentouw, zodat het er echt uit ziet zoals een salami.
- Bestuif nogmaals met suikersneeuw en serveer op een houten plank met een kartelmes.
Suikersneeuw is bloemsuiker die niet smelt.
Je kan ook andere droge koekjes gebruiken, zoals Mariakoekjes of Petit Beurres.
Voeg ook eens wat ongezouten pistachenootjes toe aan het deeg.
Reacties