Linzen pâté
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- plantaardige boter
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- 1 blik linzen, gespoeld en uitgelekt
- peper van de molen
- zout
- snuifje koriander
- snuifje komijnpoeder
- enkele druppels appelazijn
- platte peterselie, gesnipperd
- rode ui, gepeld en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat boter smelten in een steelpan.
- Fruit de uisnippers glazig met de look, zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de linzen toe en warm door.
- Kruid met peper, zout, koriander, komijn en appelazijn.
- Breng de linzen over in een keukenrobot en cutter ze glad.
- Werk af met wat achtergehouden linzen, peterselie en rode uisnippers.
TIP:
Bewaar de linzen pâté in een goed afgesloten potje in de koelkast, maar serveer hem op kamertemperatuur.
Reacties