Linzen pâté

Foto Cathy Van de Moortele
Bij het zoeken in mijn voorraadkast, stootte ik op een blik linzen. Omdat ik linzen normaal liever zelf kook, bleef het blik heel lang in de kast staan. Tot ik op het idee kwam, om er pâté van te maken. Lekker zeg! Op zelfgebakken toastjes, bij het aperitief. Serveer de pâté op kamertemperatuur en geniet.

Wat hebben we nodig:
  • plantaardige boter
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 blik linzen, gespoeld en uitgelekt
  • peper van de molen
  • zout
  • snuifje koriander
  • snuifje komijnpoeder
  • enkele druppels appelazijn
  • platte peterselie, gesnipperd
  • rode ui, gepeld en fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat boter smelten in een steelpan.
  • Fruit de uisnippers glazig met de look, zonder ze te laten kleuren.
  • Voeg de linzen toe en warm door.
  • Kruid met peper, zout, koriander, komijn en appelazijn.
  • Breng de linzen over in een keukenrobot en cutter ze glad.
  • Werk af met wat achtergehouden linzen, peterselie en rode uisnippers.


TIP:

Bewaar de linzen pâté in een goed afgesloten potje in de koelkast, maar serveer hem op kamertemperatuur.


Reacties