Knolselderpuree

Foto Cathy Van de Moortele
Haal ze maar in huis, die diepgevroren knolselderblokjes. Makkelijker kan het niet. Je hoeft die vreemde knol niet te schillen, geen bruine delen te verwijderen en je hoeft ze ook al niet meer in blokjes te snijden: dat is allemaal voor jou geklaard. Kook de knolselder gaar met evenveel aardappel en maak er een smeuïge puree van. Helemaal top in deze tijd van het jaar.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 500 gr knolselderblokjes
  • 300 ml kippenbouillon
  • 25 gr boerenboter
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper van de molen
  • zout
  • nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de aardappel- en selderblokjes in een grote pan onder bouillon en vul aan met water, zodat de groenten bedekt zijn met vocht.
  • Kook de groenten goed gaar en giet ze af. Laat ze nog even uitdampen op het vuur, zodat het meeste vocht eruit is.
  • Pureer de groenten (ik gebruik hiervoor een pureeknijper) en meng de boter, zure room en mosterd eronder.
  • Kruid goed af met peper, zout en verse nootmuskaat.
TIP:

Lekker bij varkensgebraad of rosbief.

Reacties