Geroosterde bloemkool met tahini en granaatappel

Foto Cathy Van de Moortele
Oh wat een heerlijke manier om bloemkool te serveren. Gekookte bloemkool is aan mij niet besteed. Nochtans kan je me wel bekoren met rauwe bloemkool en bloemkoolsoep! En nu ook met deze geroosterde versie. Vergeet niet om de look mee te poffen in de oven, zodat je tahini extra veel smaak krijgt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 bol knoflook
  • 1 grote bloemkool, van de bladeren ontdaan
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 70 gr cashewnoten, geroosterd
  • 35 gr tahini (sesampasta)
  • 75 ml water
  • snuif zout
  • 1/4 granaatappel
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  • Snij de kop af van de knoflook, zodat de tenen te zien zijn.
  • Zet de bol look op een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
  • Besprenkel de look met wat olie en vouw de folie dicht, zodat de bol look helemaal verpakt zit.
  • Snij dikke sneden van de bloemkool en leg ze op de bakplaat.
  • Besprenkel de bloemkool met wat olie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Rooster de bloemkool 35 min in de oven. Vergeet niet om ook de look mee te poffen in de oven.
  • Laat de bloemkool afkoelen en schik de plakken op een bord. Hier en daar zal je wat losse stukjes hebben, maar dat maakt helemaal niets uit.
  • Maak ondertussen de saus.
  • Mix de cashews glad in de keukenrobot.
  • Voeg de tahini toe en mix opnieuw.
  • Voeg net voldoende water toe om een dikke doch vloeibare saus te bekomen.
  • Kruid met zout naar smaak.
  • Druppel de saus over de bloemkool en strooi er granaatappelpitjes over.
TIP:

Je kan dit gerecht gerust op voorhand maken. Doe de saus en de granaatappel er pas op, net voor het serveren.
Look die op deze manier klaargemaakt is, geeft zoveel extra dimensie aan je gerecht.

Reacties