Happy Seeds brood
Foto Cathy Van de Moortele |
De Happy Seeds mix zit boordevol lekkers. Waarom dat lekkers niet combineren met brooddeeg? Heerlijk om die krokante noten en pitten in je brood terug te vinden. De bosbessen en gojibessen geven er dan weer een lichtzoete toets aan. Iets voor jou?
Wat hebben we nodig:
- 290 gr water
- 12 gr verse gist
- 400 gr witte bloem (ik heb Mistral gebruikt)
- 100 gr lichtbruin meel (ik heb Natural Extra gebruikt)
- 35 gr magere melkpoeder
- 30 gr suiker
- 8 gr zout
- 30 gr broodverbeteraar
- 75 gr Happy Seeds mix
- Doe het water in de kom van de Kenwood en breek er de gist in.
- Stort de witte en bruine bloem op het water en voeg het melkpoeder en de suiker toe.
- Laat de Kenwood het deeg 11 min kneden.
- Ondertussen voeg je het zout en de broodverbeteraar toe.
- Eenmaal het deeg goed gekneed is, voeg je de zadenmix toe en kneed nogmaals kort.
- Bol het deeg op en laat het 20 min rusten in een lichtjes ingevette en afgesloten kom.
- Kneed het deeg door, bol het op en laat het 25 min rusten in een lichtjes ingevette en afgesloten kom.
- Ontgas het deeg en bol het opnieuw op.
- Leg het deeg op de schaal van de broodbakbol (de schaal licht bestuiven met bloem) en dek af met de koepel.
- Laat het deeg 45 min rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Bestuif het brood met bloem en wrijf het voorzichtig open met de hand.
- Snij het brood in met een lame en zet de koepel weer op de schaal.
- Bak het brood 35 min en verwijder dan de koepel.
- Bak het brood nog 8 min en laat het helemaal afkoelen op een rooster.
Kwaliteit is een keuze. Dat weten ze ook bij Wittevrongel in Eeklo. Niet minder dan 40 bloemsoorten om zelf je brood en gebak te maken. Ook de broodbakbol van Emile Henry kan daar aangekocht worden.
Reacties