Fettuccine tomatillo

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb het geluk hier net om de hoek een geitenboer te hebben. Je kan er terecht voor een uitgebreid assortiment artisanaal gemaakte geitenkazen en ook geitenmelk. Deze tomatillo was nieuw voor mij: een romige geitenkaas met zongedroogde tomaat. Ik heb er nog geweekte zongedroogde tomaten aan toegevoegd en er een lekkere pastasaus van gemaakt. En nu jij! Doe Patricia en Frank de groeten van me en geniet van een kaasplank of tapasschotel met lokale kazen.

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr zongedroogde tomaten
  • 200 gr tomatillo geitenkaas
  • 200 ml culinaire room
  • fettuccine van verse pasta, op basis van 4 eieren en 400 gr pastabloem
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Week de zongedroogde tomaten in heet water tot ze weer mooi zacht zijn. Versnipper ze.
  • Meng de tomatillo geitenkaas met de room en laat die zachtjes warm worden.
  • Voeg 3/4 van de extra zongedroogde tomaten toe aan de saus.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
  • Kook de pasta al dente en giet af. 
  • Meng de pasta onder de saus en kruid af met peper van de molen.
  • Versier met de resterende zongedroogde tomaat.
TIP:

Lekker met gegrilde kippenhaasjes.

Reacties