Wortelsalade pistache
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 5 grote wortelen, geschraapt en grof geraspt
- 2 rode grapefruit, geschild en in partjes verdeeld (geen membranen!)
- 30 gr pistache noten, droog getoast
- 60 ml extra virgin olijfolie
- 20 ml citroensap
- snuif grof zout
- snuifje komijnpoeder
- enkele chilivlokjes
- 1 teentje look, gepeld en geperst
Hoe gaan we te werk:
- Doe de geraspte wortelen in een grote kom.
- Schep de partjes grapefruit en de pistache noten door de wortelen.
- Maak de dressing:
- Meng de olie met het citroensap, het zout, komijnpoeder, chili en look in een bokaaltje.
- Schud goed.
- Giet de dressing over de wortelsalade en schep om.
- Serveer.
TIP:
Neem ongezouten pistache noten. Rooster ze in een droog pannetje, voor extra smaak.
Reacties