Wortelsalade pistache

Foto Cathy Van de Moortele
Een verrassende combinatie en een leuk bijgerecht. De hoeveelheden hoeven niet gerespecteerd te worden. Je doet net zoveel wortelen, pistache als grapefruit als je zelf wilt.

Wat hebben we nodig:
  • 5 grote wortelen, geschraapt en grof geraspt
  • 2 rode grapefruit, geschild en in partjes verdeeld (geen membranen!)
  • 30 gr pistache noten, droog getoast
  • 60 ml extra virgin olijfolie
  • 20 ml citroensap
  • snuif grof zout
  • snuifje komijnpoeder
  • enkele chilivlokjes
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de geraspte wortelen in een grote kom.
  • Schep de partjes grapefruit en de pistache noten door de wortelen.
  • Maak de dressing:
  • Meng de olie met het citroensap, het zout, komijnpoeder, chili en look in een bokaaltje.
  • Schud goed.
  • Giet de dressing over de wortelsalade en schep om.
  • Serveer.
TIP:

Neem ongezouten pistache noten. Rooster ze in een droog pannetje, voor extra smaak.

Reacties