Salisbury Steak
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 700 gr américain natuur
- 1 eetlepel gedroogde uitjes
- 45 gr paneermeel
- 1 ei
- peper en zout
- vetstof
- 2 grote uien, gepeld en in ringen gesneden
- 1 eetlepel bloem
- 120 gr uiensoep
- 60 gr ketchup
- 1 eetlepel Worcestershiresaus
- 1/2 koffielepel mosterdpoeder
- Meng de américain met de gedroogde uitjes, het paneermeel en het ei.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel het vlees in 6 gelijke porties en vorm er hamburgers van.
- Verhit een pan en laat er wat vetstof in smelten.
- Bak de hamburgers mooi bruin aan beide zijden.
- Voeg de uiringen toe en laat ze meebakken.
- Ondertussen maak je de saus: meng de bloem met de uiensoep, de ketchup, Worchestershiresaus en het mosterdpoeder.
- Giet de saus bij de burgers en laat ze nog even onder deksel verder garen tot de gewenste gaarheid.
- Serveer met romige aardappelpuree en gestoofde worteltjes.
Een verrassende saus met pit!
Reacties