Salisbury Steak

Foto Cathy Van de Moortele
Denk aan een heerlijke rundsburger met een zalige vleessaus erbij, romige aardappelpuree en gestoofde worteltjes. Manman, wanneer kunnen we aan tafel?

Wat hebben we nodig:
  • 700 gr américain natuur
  • 1 eetlepel gedroogde uitjes
  • 45 gr paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout
  • vetstof
  • 2 grote uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 120 gr uiensoep
  • 60 gr ketchup
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • 1/2 koffielepel mosterdpoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de américain met de gedroogde uitjes, het paneermeel en het ei.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel het vlees in 6 gelijke porties en vorm er hamburgers van.
  • Verhit een pan en laat er wat vetstof in smelten.
  • Bak de hamburgers mooi bruin aan beide zijden.
  • Voeg de uiringen toe en laat ze meebakken.
  • Ondertussen maak je de saus: meng de bloem met de uiensoep, de ketchup, Worchestershiresaus en het mosterdpoeder.
  • Giet de saus bij de burgers en laat ze nog even onder deksel verder garen tot de gewenste gaarheid.
  • Serveer met romige aardappelpuree en gestoofde worteltjes.
TIP:

Een verrassende saus met pit!

Reacties