Exotische fruitmousse

Foto Cathy Van de Moortele
Onze jongste dochter heeft er voor gekozen om veganistisch te leven. Om haar tegemoet te komen, verdiep ik me steeds vaker in veganistische gerechten. Het is niet altijd eenvoudig om boter, room, eieren, kaas, vlees, vis, .. te vermijden, maar je horizon breidt uit en je leert weer nieuwe en andere producten kennen.
Deze exotische fruitmousse is heel eenvoudig klaar te maken en je hebt er geen producten voor nodig waar je moeilijk aan kan komen. Ik heb gekozen voor mango en papaya, omdat ik wel hou van de exotische smaken. Jij?

Wat hebben we nodig:
  • 700 gr kokosmelk (uit blik, de dikke kokosroom)
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 200 gr puree van mango (1 mango)
  • 200 gr puree van papaya (1/3 papaya)
  • 200 ml coulis van framboos
  • 1/3 papaya, geschild, ontpit en in fijne brunoise gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Schep de kokosmelk uit het blik. Er mag geen vocht bij zitten. Ga dan ook voor een blik: gegarandeerd dikke kokosmelk.
  • Mix de kokosmelk 4 min in de Kenwood met de draadklopper en voeg er geleidelijk aan de suiker aan toe.
  • Spatel de twee vruchtenpurees door de romige massa.
  • Breng deze vulling over in een goed afgesloten pot en laat hem een nachtje in de koelkast opstijven.
  • Breng de vulling over in een spuitzak met grote, ronde spuitmond.
  • Spuit de mousse in glaasjes.
  • Werk af met coulis en brunoise van papaya.
TIP:

Je kan gerust ook andere soorten fruit gebruiken.
Zorg dat er geen stukjes in de vruchtenpuree zitten. Desnoods duw je de puree eerst door een fijne zeef, voor je hem toevoegt aan de opgeklopte kokos.

Reacties