Ravioli met champignons en geitenkaas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels truffelolie
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld
- 300 gr boschampignons, schoongemaakt
- 150 gr shii-take, van de steeltjes ontdaan en in stukken gesneden
- 50 gr oesterzwammen, in stukken gescheurd
- handvol verse peterselie, fijngesnipperd
- 100 gr zachte kaas
- peper van de molen
- fleur de sel
- verse pasta van 300 gr pastabloem en 3 eieren
- Zet een zware pan op het vuur en laat er de olie in warm worden.
- Fruit de sjalotjes en laat ze zachtjes kleuren.
- Voeg de look en de champignons toe.
- Laat de champignons zweten en hun vocht afgeven.
- Doe de peterselie met de champignons in de keukenrobot en mix glad.
- Verdeel de kaas in stukjes en doe hem bij de vulling.
- Kruid met peper en zout en laat de vulling volledig afkoelen.
- Rol de pasta uit tot lange vellen.
- Doe de vulling in een spuitzak met glad spuitmondje.
- Spuit gelijke hoopjes vulling op de pastavellen.
- Dek af met een tweede vel en druk de lucht uit de ravioli voor je ze verzegelt.
- Gebruik een uitsteekvormpje of een kartelwieltje om de ravioli los te snijden.
Je kan de ravioli serveren met een lichte bechamelsaus maar ook gebruine salieboter doet het goed.
Ik heb deze ravioli geserveerd met gebruinde salieboter, gebakken knolselderblokjes en verse pesto.
De verse geitenkaas met citroenpeper haal ik bij Frapa-Geitenkazen in Kaprijke.
Reacties