Zomerse toast met avocado

Foto Cathy Van de Moortele
We hebben hier thuis een dochter die helemaal gek is op avocado. Het is niet altijd makkelijk om een avocado te kopen die net rijp genoeg is zonder overrijp te zijn, op het moment dat je hem nodig hebt. Daarom koop ik op verschillende momenten avocado's, zodat er altijd wel eentje à point is.
Deze toast is zo makkelijk om te maken, maar je zal er instant genot van hebben.

Wat hebben we nodig:
  • 1 zoete maïskolf (of een klein blikje maïskorrels, uitgelekt)
  • 4 sneden wit brood, getoast
  • 2 avocado's, ontpit en geschild
  • limoensap
  • peper van de molen
  • grof zeezout
  • Mexicaanse kruiden naar smaak
  • 1 grote tomaat, in dunne plakken gesneden
  • verse basilicum, gescheurd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de grill. Laat de maïskolf aan alle zijden grillen tot de korrels gaar zijn.
  • Laat de maïskolf even afkoelen en snij de korrels dan van de kolf.
  • Leg de sneden brood op een plank.
  • Plet het vruchtvlees van 1 1/2 avocado's met een vork.
  • Kruid met limoensap, peper en zout en Mexicaanse kruiden.
  • Besmeer de toast met avocado en leg op elke toast een grote plak tomaat.
  • Snij de laatste halve avocado in plakjes en verdeel die over de toasts.
  • Kruid met peper en grof zout.
  • Verdeel de maïskorrels over de tomatenplakjes en strooi er de basilicum over.
TIP:

Maak de toast niet op voorhand. Je wilt hem liefst opeten op het moment dat hij klaar is.

Reacties