Spaghetti Alfredo met hamblokjes

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is zo'n gerecht dat je klaarmaakt, wanneer je eigenlijk niet veel tijd hebt om lang achter het fornuis te staan. Alhoewel ik graag verse pasta maak, heb ik ook altijd gedroogde pasta in mijn "mini-Delhaize". Op 10 min kan je aan tafel gaan en deze keer was dat ook het idee achter dit recept. Je moet soms van die snel-klaar-gerechten achter de hand houden.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr spaghetti
  • zout
  • 100 gr boerenboter
  • 230 gr slagroom
  • peper van de molen
  • 180 gr Parmezaanse kaas, fijngemalen
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1 dikke plak ham, in blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de spaghetti gaar in ruim, gezouten water.
  • Verwarm de boter met de room in een kookpot.
  • Kruid met peper.
  • Roer de kaas onder de saus en laat die helemaal wegsmelten.
  • Giet de pasta af en roer die onder de saus.
  • Werk af met peterselie en ham.
  • Schep de pasta in mooie kommen en dien op.
TIP:

Dit is geen gerecht dat je op voorhand klaarmaakt, maar meteen serveert.
Parmezaanse kaas is ook een vast product in mijn koelkast. Ik rasp de kaas zelf, naargelang ik er nodig heb. Voorgeraspte kaas bevat heel wat toevoegingen om klonteren tegen te gaan.

Reacties