Spinaziesalade met burrata

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vond de kleine burrata's bij Delhaize en ik was meteen verkocht. Er lag verse spinazie in de koelkast en er was nog een bakje spekblokjes over. Dang! Laat de lunch maar komen.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr spekblokjes
  • 4 champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 5 pecannoten, grof gehakt
  • verse, jonge spinazie, gewassen en gedroogd
  • 4 burrata bolletjes
  • 5 zongedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
  • peper van de molen
  • dressing van 3 eetlepels olijfolie en 1 lepel balsamico, peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de spekblokjes krokant in een heet pannetje. 
  • Bak de champignons mee en voeg de pecannoten toe. 
  • Schik de spinazie in een mooie kom.
  • Verdeel de burrata bolletjes over de kom en scheur ze open.
  • Schik de spekjes en champignons tussen de kaas en strooi er de zongedroogde tomaatjes over.
  • Werk af met peper van de molen.
  • Geef de dressing er apart bij.
TIP:

Je kan ook mini mozzarella bolletjes nemen.
Het is handig om altijd spek in je koelkast te hebben.



Reacties