Spinaziesalade met burrata
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 125 gr spekblokjes
- 4 champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 5 pecannoten, grof gehakt
- verse, jonge spinazie, gewassen en gedroogd
- 4 burrata bolletjes
- 5 zongedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
- peper van de molen
- dressing van 3 eetlepels olijfolie en 1 lepel balsamico, peper en zout
- Bak de spekblokjes krokant in een heet pannetje.
- Bak de champignons mee en voeg de pecannoten toe.
- Schik de spinazie in een mooie kom.
- Verdeel de burrata bolletjes over de kom en scheur ze open.
- Schik de spekjes en champignons tussen de kaas en strooi er de zongedroogde tomaatjes over.
- Werk af met peper van de molen.
- Geef de dressing er apart bij.
Je kan ook mini mozzarella bolletjes nemen.
Het is handig om altijd spek in je koelkast te hebben.
Reacties