Foul uit Syrië
Foto Cathy Van de Moortele |
Al bij al een lekker, vegetarisch gerecht en een aangename lunch@home.
Wat hebben we nodig:
- olie
- 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
- 3 tenen look, gepeld en geperst
- 1 koffielepel komijn
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 250 gr lange kerstomaatjes, doormidden gesneden
- peper en zout
- platte peterselie, grof gesnipperd
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 3 eetlepel tahini (sesampasta)
- sap van 1 citroen
- peper en zout
- komijn
- plat brood of tortilla's
- Verhit een bodempje olie in een zware pan, type Le Creuset. Ik gebruik hiervoor mijn tarte tatin pan.
- Fruit de uien glazig met de look, tot ze zacht zijn.
- Kruid met komijn en laat de komijn even meebakken zodat hij zijn smaak kan vrijgeven.
- Voeg de kikkererwten en tomaatjes toe.
- Kruid met peper en zout.
- Laat het potje nog zo'n 5 min goed doorwarmen, tot de tomaatjes barsten en zacht worden.
- Werk af met platte peterselie.
- Meng de yoghurt met de tahini en het citroensap.
- Kruid met peper en zout en komijn.
- Besmeer het plat brood of de tortilla's met de dipsaus en schep daarop de "foul".
- Vouw de tortilla op tot een hoorntje en eet hem zo op.
- Smakelijk!
Je kan ook munt gebruiken ipv platte peterselie.
Reacties