Ovenschotel uit Irak
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 2 aubergines, geschild en in plakken van 2 cm gesneden
- 2 grote aardappelen, geschild en in plakken van 2 cm gesneden
- 2 uien, gepeld en in ringen gesneden
- 2 tomaten, in plakken gesneden
- oregano
- 400 gr runderamericain
- peper en zout
- 1 teentje look, gepeld en geperst
- 1 koffielepel komijn
- 1 koffielepel koriander
- 1 brik passata
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit een grote pan en doe er een goeie bodem olie in.
- Frituur de plakken aubergine lichtbruin en leg ze dakpansgewijs in een rechthoekige ovenschotel.
- Frituur de plakken aardappel lichtbruin en leg ze dakpansgewijs op de aubergine.
- Frituur de uiringen en leg ze op de aardappelplakken.
- Leg de plakken tomaat op de uien en bestrooi ze met oregano.
- Meng de americain met peper en zout, look, komijn en koriander.
- Maak mini gehaktballetjes van het vlees en bak ze kort in de pan.
- Leg de balletjes tussen de tomaten en overgiet alles met de passata.
- De de schotel af met aluminiumfolie en zet hem 45 - 55 min in de oven.
- Laat de schotel nog 10 min staan, verwijder de folie en schep op.
Je kan de gefrituurde groenten eerst laten uitlekken op keukenrol voor je ze in de schotel schikt.
Reacties