Linguine met scampi en pesto

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig, dit gerecht. Het is een ik-wil-snel-eten recept en na 15 minuten konden we al aan tafel. Ideaal dus voor na een lange werkdag. Zorg dat je de avond voordien de scampi al uit de vriezer haalt en laat ontdooien in de koelkast. Ik kies voor scampi die al schoongemaakt zijn. Dan hoef je enkel nog de staartjes te verwijderen en de scampi te drogen met huishoudrol na het ontdooien. Pesto wordt hier heel regelmatig gemaakt en in dit gerecht komt het weer goed van pas.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr linguine
  • zout
  • olie
  • 1 zak scampi, ontdarmd en gepeld
  • peper 
  • 1 - 2 eetlepels pesto
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 tomaten, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 10 blaadjes basilicum, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Laat wat olie heet worden in een grote pan met antikleeflaag.
  • Bak de scampi krokant aan één kant en draai ze om.
  • Kruid met peper.
  • Voeg de pesto toe en zet het vuur uit.
  • In een andere pan laat je wat olie warm worden.
  • Fruit de sjalotjes glazig en laat de tomatenblokjes meewarmen.
  • Meng de tomaten met de scampi.
  • Giet de pasta af en meng de pasta met de tomaten en scampi.
  • Werk af met basilicum.
TIP:

Maak dit gerecht niet op voorhand klaar, maar à la minute.

Reacties