Linguine met scampi en pesto
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr linguine
- zout
- olie
- 1 zak scampi, ontdarmd en gepeld
- peper
- 1 - 2 eetlepels pesto
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 3 tomaten, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 10 blaadjes basilicum, gesnipperd
- Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
- Laat wat olie heet worden in een grote pan met antikleeflaag.
- Bak de scampi krokant aan één kant en draai ze om.
- Kruid met peper.
- Voeg de pesto toe en zet het vuur uit.
- In een andere pan laat je wat olie warm worden.
- Fruit de sjalotjes glazig en laat de tomatenblokjes meewarmen.
- Meng de tomaten met de scampi.
- Giet de pasta af en meng de pasta met de tomaten en scampi.
- Werk af met basilicum.
Maak dit gerecht niet op voorhand klaar, maar à la minute.
Reacties