Gepofte aardappel

Foto Cathy Van de Moortele
Eén van mijn favoriete bereidingen: gepofte aardappel. Je hebt er nauwelijks omkijken naar en je kan er heel veel tegelijk klaarmaken als je dat wilt. Gebruik frietaardappelen van gelijke grootte voor een gelijkmatig resultaat. Vergeet de zure room en het grof zout niet. Je kan je aardappel nog pimpen met krokant gebakken spek of met grijze garnaaltjes of reepjes gerookte zalm.

Wat hebben we nodig:
  • 5 frietaardappelen, goed gewassen
  • olie
  • grof zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prik de aardappelen een aantal keer in met een vork.
  • Wrijf de aardappelen in met olie en kruid de bovenkant met zout.
  • Leg de aardappelen op een bakplaat en gaar ze 1u of tot je er een vork zonder weerstand kan in prikken.
TIP:

Deze keer heb ik de gepofte aardappelen gepimpt met zure room, fijngesnipperde sjalotjes, fijngesneden pijpajuintjes, gesnipperde peterselie en flink wat peper en grof zout.

Reacties