Salade kip avocado

Ze liggen klaar: perfecte avocado's! Dan moet je niet langer wachten en met een recept op de proppen komen waarin je deze zalige vruchten kan verwerken. Ik had nog kip over van de waterzooi eerder deze week. Kip, avocado, tomaat? Geen probleem!

Wat hebben we nodig:
  • coeur du boeuf tomaat, in dikke plakken gesneden
  • peper en zout
  • 1 kipfilet, gekookt en afgekoeld
  • 1 avocado, gepeld en ontpit, in blokjes gesneden
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 stengel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • Griekse yoghurt
  • Mayonaise 
  • snuif gerookte paprika
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • hardgekookt ei, gepeld en in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Bestrooi de tomaat met zout en laat ze uitlekken in een zeef.
  • Snij de kipfilet in hapklare stukjes.
  • Meng de kip voorzichtig met de avocado, het limoensap, de selder en het sjalotje.
  • Meng er voldoende yoghurt onder, maar ook weer niet teveel.
  • Kruid met peper, zout en paprika.
  • Werk af met peterselie.
  • Leg een plak tomaat op je bord.
  • Schep daarop de salade.
  • Leg bovenaan weer een plak tomaat.
  • Schik partjes ei op de tomaat en werk af met peterselie.
TIP:

Je kan ook gebakken kip gebruiken.

Reacties