Farine de meule brood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 280 ml water
- 12.5 gr verse gist
- 250 gr farine de meule
- 250 gr Camp Rémy
- 7 gr zout
- 15 gr broodverbeteraar
- Doe het water in de kom van de Kenwood.
- Breek de gist in het water.
- Doe de twee soorten bloem in de kom.
- Strooi het zout aan één kant en de broodverbeteraar aan de andere kant.
- Laat de Kenwood de ingrediënten 2 min mengen met de kneedhaak op de minimum stand.
- Verhoog de snelheid naar stand 1 en laat het brood 11 min kneden.
- Vet een kom lichtjes in.
- Maak een bal van het deeg, leg die in de kom en sluit af met het deksel.
- Laat het deeg 45 min rijzen op kamertemperatuur.
- Haal het deeg uit de kom en druk het plat met het platte van je handen.
- Rol het deeg op en leg het in een rechthoekige bakvorm. Ik gebruik hiervoor graag mijn Emile Henry broodpan, zodat het brood heel gelijkmatig bakt, mooi is van vorm en uiteraard perfect gebakken.
- Bestrooi het brood met extra farine de meule.
- Dek de pan af en laat het brood voor de tweede keer rijzen (45 min).
- Verwarm na 25 min de oven voor op 230°C.
- Open de broodpan na de tweede rijstijd en snij het brood in de lengte in met een lamé mesje.
- Zet het deksel weer op de pan en bak het brood af in 40 min.
- Ontvorm het brood en laat het afkoelen op een taartrooster.
Foto Cathy Van de Moortele |
Gebruik slechts 200 gr farine de meule en voeg 50 gr boekweitgrutten en 250 gr Camp Rémy bloem toe voor een knapperige variant.
Mijn bloem, gist, broodverbeteraar, .. haal ik bij Wittevrongel in Eeklo.
Camp Rémy is een superlekkere witte broodbloem die ik graag gebruik in mijn broden.
De Emile Henry broodpan wordt hier verschillende keren per week gebruikt, afgewisseld met de Emile Henry broodbakbol en de Emile Henry baguettesvorm. Te koop bij Stoves.
Reacties