Wortelburgertjes

Foto Cathy Van de Moortele
De oudste dochter is nogal tuk op wortelpuree. Ik doe er geen melk in, omdat ik van de overschot wortelburgertjes wil maken voor de volgende dag. Doe er gerust veel groene kruiden bij voor extra smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 300 gr wortelen, geschraapt en in stukken gesneden 
  • peper en zout
  • verse nootmuskaat
  • vetstof
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 ei
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelen gaar met de wortelen in licht, gezouten water.
  • Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
  • Stamp de aardappelen met de wortelen en kruid af met peper en zout en verse nootmuskaat.
  • Laat wat vetstof smelten in een pannetje. 
  • Fruit het sjalotje glazig.
  • Meng het sjalotje onder de wortelpuree, samen met het ei en de fijngesnipperde peterselie.
  • Laat alles afkoelen.
  • Vorm burgertjes van de wortelpuree en plat ze mooi af.
  • Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
  • Bak de burgertjes mooi krokant en goudbruin aan beide zijden.
TIP:

Lekker bij gehaktbereidingen, maar ook bij vis.

Reacties