Wortelburgertjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 300 gr wortelen, geschraapt en in stukken gesneden
- peper en zout
- verse nootmuskaat
- vetstof
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1 ei
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Kook de aardappelen gaar met de wortelen in licht, gezouten water.
- Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
- Stamp de aardappelen met de wortelen en kruid af met peper en zout en verse nootmuskaat.
- Laat wat vetstof smelten in een pannetje.
- Fruit het sjalotje glazig.
- Meng het sjalotje onder de wortelpuree, samen met het ei en de fijngesnipperde peterselie.
- Laat alles afkoelen.
- Vorm burgertjes van de wortelpuree en plat ze mooi af.
- Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
- Bak de burgertjes mooi krokant en goudbruin aan beide zijden.
Lekker bij gehaktbereidingen, maar ook bij vis.
Reacties