Tomatensalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- gemengde tomaten in verschillende kleuren en vormen
- Maldon zoutvlokken
- thijm
- 1 eetlepel balsamico
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen look, gepeld en geperst
- handvol rucola
- peper van de molen
- basilicum, gescheurd
- 1/2 bƻche geitenkaas, in plakken gesneden
- 1 pijpajuintje, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- Snij kleine tomaatjes in helften, grotere in vieren of in plakken.
- Doe alle gesneden tomaten in een vergiet en strooi er flink wat zoutvlokken over. Het zout zal de smaken meer naar voor brengen en overtollig vocht verwijderen.
- Laat de tomaten uitlekken.
- Kruid de tomaten met oregano.
- Maak een dressing van de balsamico, olie, look en peper.
- Schik de tomaten mooi op een bord en druppel er de dressing over.
- Meng de rest van de dressing met de rucola en leg die in het midden van het bord.
- Werk af met gescheurde basilicum.
- Leg de plakjes geitenkaas even onder de grill, tot die net smelt.
- Verdeel de geitenkaas over de salade en strooi er de pijpajuintjes over.
Uiteraard ook lekker met mozzarella ipv geitenkaas.
Reacties