Aubergine lasagne

Foto Cathy Van de Moortele
Lasagne zonder de koolhydraten. We leven in een tijd waarin steeds meer mensen op zoek gaan naar koolhydraatarme recepten. Leef je volledig uit met dit heerlijke ovengerecht!

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 3 aubergines, in dunne plakken gesneden
  • peper en zout
  • 1 recept marinarasaus
  • 2 eieren
  • 1 bakje ricotta
  • oregano naar smaak
  • 1/2 mozzarella cucina, grof geraspt
  • 1/2 mozzarella cucina, in plakken gesneden
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Vet 3 bakplaten in met olie.
  • Verdeel de plakken aubergine over de bakplaten. Bestrijk ze met olie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Bak de aubergines 8 min en wissel de bakplaten van hoogte.
  • Laat ze nog 6 min bakken en laat ze dan afkoelen.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 200°C.
  • Verdeel een bodempje saus in een ovenschotel.
  • Klop de eieren los met de ricotta, oregano, de geraspte mozzarella, de helft van de Parmezaanse kaas, peper en zout.
  • Leg voldoende plakken mozzarella op de bodem van de schotel om de hele schotel te bedekken, zonder dat ze elkaar overlappen.
  • Schep op elke plak aubergine een flinke hoeveelheid van de vulling en smeer het een beetje uit met de bolle kant van een lepel.
  • Bedek met meer aubergine en vulling en ga zo verder.
  • Bedek de bovenste laag met plakken mozzarella.
  • Verdeel de rest van de marinarasaus over het gerecht.
  • Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Bak de aubergine lasagne 25 min en laat hem dan 10 min staan voor je hem aansnijdt.
TIP:

Je kan zeker ook Grana Padano gebruiken ipv Parmezaanse kaas.
Mozzarella Cucina is een kaas die ideaal is om te gebruiken op pizza en in ovengerechten.

Reacties