Spaghetti met ansjovis

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig, heel smaakvol, net zoals we gewend zijn van de Italiaanse keuken. Als pasta gebruiken ze in Italiƫ voor dit gerecht "bigoli". Ik heb hem hier nog niet gevonden, maar met spaghetti was het zeker ook lekker.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 blikje ansjovis op olie, gehakt
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • 75 gr spaghetti
  • platte peterselie, grof gehakt
  • 1 ansjovisfileetje voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat olie in een antikleefpan.
  • Fruit de ui glazig.
  • Voeg de gehakte ansjovis toe en laat die smelten zonder te kleuren.
  • Blus met de witte wijn en laat de saus inkoken.
  • Kruid met peper.
  • Kook de spaghetti ondertussen al dente in ruim, gezouten water.
  • Giet de pasta af en roer hem onder de saus. Voeg een beetje kookvocht toe als het gerecht te droog lijkt.
  • Werk af met platte peterselie en het ansjovisfileetje.
TIP:

Bigoli in salsa wordt traditioneel met sardientjes gemaakt, maar met ansjovis lukt het even goed.
Dit recept is goed voor 1 persoon.

Reacties