Spaghetti met ansjovis
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1/2 blikje ansjovis op olie, gehakt
- 100 ml witte wijn
- peper
- 75 gr spaghetti
- platte peterselie, grof gehakt
- 1 ansjovisfileetje voor de afwerking
- Verhit wat olie in een antikleefpan.
- Fruit de ui glazig.
- Voeg de gehakte ansjovis toe en laat die smelten zonder te kleuren.
- Blus met de witte wijn en laat de saus inkoken.
- Kruid met peper.
- Kook de spaghetti ondertussen al dente in ruim, gezouten water.
- Giet de pasta af en roer hem onder de saus. Voeg een beetje kookvocht toe als het gerecht te droog lijkt.
- Werk af met platte peterselie en het ansjovisfileetje.
Bigoli in salsa wordt traditioneel met sardientjes gemaakt, maar met ansjovis lukt het even goed.
Dit recept is goed voor 1 persoon.
Reacties