Kip met broccoli in de wok
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 5 nestjes noodles (ik heb yun tun noodles gekozen deze keer)
- kokosolie
- 2 kipfilets, horizontaal doormidden gesneden (of je neemt een pak kippenhaasjes uit het koelrek)
- peper en zout
- 2 tenen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- 1 grote ui, gepeld en in reepjes gesneden
- 1 broccoli, in roosjes verdeeld
- 6 shii-take champignons, schoongemaakt
- 1 eetlepel sojasaus
- zwart sesamzaad
- wit sesamzaad
- Zet een grote pot met licht gezouten water op het vuur en breng die aan de kook.
- Gaar de noodles in enkele minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Verhit wat kokosolie in de wok.
- Klop de kipfilet plat met een vleeshamer of een deegrol.
- Snij dunne plakken van de kip. Kruid met peper en zout.
- Bak de kip mooi krokant in de olie.
- Haal de kip uit de pan.
- Voeg de lookplakjes toe en laat ze wat kleuren. Gooi de look weg, maar hou de lookolie in de pan.
- Fruit de uien tot ze mooi zacht en geurend zijn.
- Doe de kip bij de uien.
- Voeg de broccoli toe en wok die mee. De broccoli mag beetgaar worden, maar niet zacht.
- Voeg ook de shii-take toe en roerbak ze mee.
- Kruid met sojasaus.
- Meng de noodles onder de kip en broccoli.
- Werk af met de sesamzaadjes.
- Klaar!
Bestrooi het gerecht met getoaste cashewnoten die je grof gehakt hebt ter vervanging van de sesamzaadjes.
Gebruik broccolini als je die vindt. Die is iets dunner en langer dan de gewone broccoli.
Shii-take zijn Oosterse champignons. Je kan ze heel laten of in plakken snijden en toevoegen aan je gerecht. Ik verwijder het lange steeltje tot net voor de hoed.
Neem de noodles die jij in huis hebt, maar kies best voor platte noodles zoals deze yun tun noodles of rijstnoodles bijvoorbeeld. Een bezoekje aan de Aziatische supermarkt is bij mij altijd een uitstap op zich.
Reacties