Scheermessen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
- 50 gr jonge boontjes, schoongemaakt
- 8 kerstomaatjes, gehalveerd
- peper en zout
- 100 ml witte wijn
- 300 gr scheermessen, schoongemaakt
- verse peterselie, gesnipperd
- Laat een zware pot, type Le Creuset, goed warm worden.
- Voeg een goeie scheut olie toe.
- Fruit het sjalotje aan met de look.
- Strooi de boontjes in de pan en voeg de tomaatjes toe.
- Kruid flink met peper en zout.
- Blus de boontjes met de wijn.
- Leg de schoongemaakte messen op de groentjes en dek de pan af.
- Laat de messen 5 min garen en haal ze dan uit de pan.
- Haal de messen uit de schelpen en verwijder alle niet-eetbare stukken. Zorg zeker dat het darmkanaal weg is.
- Voeg de schoongemaakte zeevruchten weer toe aan de pan en strooi er de peterselie over.
Wil je liever geen alcohol gebruiken? Vervang de wijn dan door visbouillon.
Reacties