Scheermessen

Foto Cathy Van de Moortele
Je ziet ze niet zo vaak liggen en het is toch ook wel bijzonder om ze klaar te maken. Er is wat werk aan om ze schoon te maken maar ik vond ze best lekker. Ze deden me een beetje denken aan asperges, toen ik ze zag. Gecombineerd met sperzieboontjes en tomaat.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 gr jonge boontjes, schoongemaakt
  • 8 kerstomaatjes, gehalveerd
  • peper en zout
  • 100 ml witte wijn
  • 300 gr scheermessen, schoongemaakt
  • verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat een zware pot, type Le Creuset, goed warm worden.
  • Voeg een goeie scheut olie toe.
  • Fruit het sjalotje aan met de look.
  • Strooi de boontjes in de pan en voeg de tomaatjes toe.
  • Kruid flink met peper en zout.
  • Blus de boontjes met de wijn.
  • Leg de schoongemaakte messen op de groentjes en dek de pan af.
  • Laat de messen 5 min garen en haal ze dan uit de pan.
  • Haal de messen uit de schelpen en verwijder alle niet-eetbare stukken. Zorg zeker dat het darmkanaal weg is.
  • Voeg de schoongemaakte zeevruchten weer toe aan de pan en strooi er de peterselie over.
TIP:

Wil je liever geen alcohol gebruiken? Vervang de wijn dan door visbouillon.

Reacties