Camembert kroketjes

Foto Cathy Van de Moortele
Man man, wat kan dat smaken, die warme camembert kroketjes bij een kom verse soep. Omdat er een camembert lag te wachten in de koelkast, kwam ik met de recept op de proppen. Ideaal!

Wat hebben we nodig:
  • 1 camembert
  • bloem
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • panko
  • olie
Hoe gaan we te werk:
  • Met een rond uitsteekvormpje, steek je 4 rondjes uit de camembert. Je hoeft de korst niet te verwijderen. 
  • Leg de rondjes camembert op een plaatje en zet ze 20 min in de diepvriezer.
  • Doe de bloem in een doosje en kruid ze flink met peper en zout.
  • Rol de ijskoude rondjes kaas door de bloem, tot ze overal een laagje hebben.
  • Klop het ei los met de melk.
  • Wentel de rondjes kaas door het ei en laat ze even uitdruppen, voor je ze door de panko wentelt.
  • Leg de kroketjes in de koelkast zodat ze weer opstijven.
  • Laat wat olie heet worden in een pan. Zorg dat er voldoende olie in de pan is, zodat de kroketjes tot op de helft gebakken kunnen worden vooraleer je ze omdraait.
  • Bak de kroketjes goudbruin, draai ze om en bak de andere kant.
  • Laat de kroketjes uitdruppen op huishoudrol.
TIP:

Je kan ook een bûche geitenkaas in dikke cilinders snijden.
Door de kaas even in de diepvriezer te plaatsen, vermijd je dat hij onmiddellijk uitloopt tijdens het bakken.
Panko kan je in de betere supermarkt kopen. Het is Japans broodkruim. Uiteraard kan je ook gewoon paneermeel gebruiken, maar panko geeft net iets meer structuur.

Reacties