Spaghetti aglio e olio
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr spaghetti
- olie
- 6 tenen look, gepeld en in heel fijne plakjes gesneden
- enkele chilivlokjes
- 3 takjes thijm, fijngesnipperd
- peper en zout
- 10 blaadjes basilicum, gesnipperd
- Parmezaanse kaas, geraspt
- Kook de spaghetti al dente in ruim, gezouten water.
- Maak ondertussen de saus klaar: verhit een bodempje olie in een grote antikleefpan.
- Zet de pan op een zacht vuurtje en voeg de look toe.
- Kruid met chili en thijm. Laat de look heel zachtjes zijn smaak afgeven.
- Giet de pasta af en hou 100 ml kookvocht apart.
- Meng de pasta met de lookolie en voeg het kookvocht toe. Dit zal helpen om de saus wat in te dikken en de pasta beter te verdelen.
- De lookplakjes zullen ondertussen lichtgekleurd en krokant zijn.
- Kruid met peper en zout en basilicum.
- Schep de pasta in diepe borden en werk af met extra basilicum en kaas.
Voeg de kruiden toe die jij lekker vindt. Het oorspronkelijk recept gebruikt enkel look en chilivlokken, maar wie houdt je tegen om extra kleur en smaak in het gerecht te brengen?
Als je het net als ik leuk vind om zelf pasta te maken: feel free!
Reacties