Salade eend

Foto Cathy Van de Moortele
Recent heb ik eendenborst ontdekt. Ik had het nooit eerder geproefd, maar ondertussen ben ik wel fan. Er zitten nu altijd enkele eendenborstfileetjes in de diepvriezer en dat is ideaal voor een slaatje bijvoorbeeld. Als je de kans krijgt om eendenborsthaasjes te kopen (te vergelijken met kippenhaasjes), dan is het helemaal geslaagd!

Wat hebben we nodig:
  • 8 eendenborsthaasjes, droog gedept
  • peper en zout
  • kokosolie
  • boerenboter
  • 5 krieltjes, gewassen en gekookt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vijgenconfit
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 1 eetlepel verse gember, geschild en geraspt
  • 1 grote ui, gepeld en in reepjes gesneden
  • rucola, gewassen en gedroogd
  • gemengde tomaten, gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Kruid de eendenhaasjes met peper en zout aan beide zijden.
  • Laat een pannetje goed heet worden en voeg een beetje kokosolie en boter toe.
  • Schroei het vlees dicht aan Ć©Ć©n kant en laat het vlees nog eens kort bakken aan de andere kant.
  • Maak de dressing: Meng de sojasaus met de vijgenconfit, look en gember. 
  • Bestrijk het vlees aan de bovenkant met dressing en zet de rest van de dressing aan de kant.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.
  • Halveer de krieltjes. Kruid ze met peper en grof zout.
  • Bak de krieltjes mooi bruin en krokant op de aangesneden kant in de pan van het vlees. Voeg extra vetstof toe indien nodig.
  • Haal de aardappeltjes uit de pan en hou ze warm.
  • Bak de uireepjes mooi bruin en zacht in dezelfde pan (voeg extra vetstof toe indien nodig).
  • Neem 2 mooie borden.
  • Leg op elk bord een grote portie rucola en schik er de tomaatjes op.
  • Verdeel de eendenhaasjes over de salade.
  • Werk af met de uien en pijpajuintjes.
  • Lepel de rest van de dressing over de salade.
TIP:

Eet de salade lauwwarm.

Reacties