Salade eend
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 8 eendenborsthaasjes, droog gedept
- peper en zout
- kokosolie
- boerenboter
- 5 krieltjes, gewassen en gekookt
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels vijgenconfit
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 1 eetlepel verse gember, geschild en geraspt
- 1 grote ui, gepeld en in reepjes gesneden
- rucola, gewassen en gedroogd
- gemengde tomaten, gesneden
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- Kruid de eendenhaasjes met peper en zout aan beide zijden.
- Laat een pannetje goed heet worden en voeg een beetje kokosolie en boter toe.
- Schroei het vlees dicht aan Ć©Ć©n kant en laat het vlees nog eens kort bakken aan de andere kant.
- Maak de dressing: Meng de sojasaus met de vijgenconfit, look en gember.
- Bestrijk het vlees aan de bovenkant met dressing en zet de rest van de dressing aan de kant.
- Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.
- Halveer de krieltjes. Kruid ze met peper en grof zout.
- Bak de krieltjes mooi bruin en krokant op de aangesneden kant in de pan van het vlees. Voeg extra vetstof toe indien nodig.
- Haal de aardappeltjes uit de pan en hou ze warm.
- Bak de uireepjes mooi bruin en zacht in dezelfde pan (voeg extra vetstof toe indien nodig).
- Neem 2 mooie borden.
- Leg op elk bord een grote portie rucola en schik er de tomaatjes op.
- Verdeel de eendenhaasjes over de salade.
- Werk af met de uien en pijpajuintjes.
- Lepel de rest van de dressing over de salade.
Eet de salade lauwwarm.
Reacties