Burrata tomatensalade

Foto Cathy Van de Moortele
Een echte klassieker, maar het blijft lekker. Kies voor burrata, zodat het romige van de kaas de tomaten mooi complementeert. Als je coeur de boeuf tomaten kan vinden, haal ze dan maar in huis en vergeet de rijpe avocado's niet.

Wat hebben we nodig:
  • 2 grote tomaten
  • 1 avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 burrata's, uitgelekt
  • peper en grof zout
  • goede olijfolie
  • balsamico azijn
  • veldsla, gewassen en gedroogd
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Neem een mooi groot bord.
  • Gebruik een mandoline om gelijke, dunne plakken te snijden van de tomaten (of gebruik een scherp, gekarteld mes).
  • Schik de tomatenplakjes in een halve cirkel op het bord.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit.
  • Haal het vruchtvlees uit de schil en snij de avocado in dunne plakjes.
  • Leg de plakjes avocado op de tomaten en besprenkel ze met het limoensap.
  • Als middelpunt kies je de burrata. 
  • Werk de salade af met peper en zout.
  • Druppel olijfolie en balsamico over de tomaat.
  • Op de andere helft van het bord schik je de veldsla met de sjalotjes. Geef de olijolie en balsamico apart, zodat elk zijn salade kan afwerken.
TIP:

Dit is zo'n gerechtje dat je wilt eten als het te warm is om te koken.

Reacties