Geroosterde zoete aardappel

Heel eenvoudig, heel weinig arbeidsintensief. Je hebt 45 min de tijd om iets ander te doen terwijl de aardappelen bakken in de oven. Denk aan Facebook checken, een wandelingetje met de hond, genieten van een glaasje wijn of nieuwe schoenen bestellen op Zalando.

Wat hebben we nodig:
  • 6 zoete aardappelen, geschild en in grove stukken gesneden
  • 120 ml olie
  • 2 takjes rozemarijn, fijngesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  • Verdeel de aardappelen in één laag over de bakplaat en besprenkel ze met de olie.
  • Strooi de kruiden over de aardappelen en bak ze 35 - 45 min of tot ze zacht en gebruind zijn.
TIP:

Draai de aardappelen halverwege de baktijd om.

Reacties