Risotto met champignons en zongedroogde tomaat

Foto Cathy Van de Moortele
Risotto smaakt altijd, zelfs in de zomer. Neem er je tijd voor, het zal je ontspannen en nadien kan je zalig genieten.

Wat hebben we nodig:
  • 8 zongedroogde tomaten
  • water, kokend
  • olie
  • boerenboter
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 250 gr risotto rijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 bakje bruine champignons, schoongemaakt en in grove brunoise gesneden
  • 500 ml groentebouillon, heet
  • 2 handenvol jonge spinazie, gewassen
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • klontje boerenboter
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de zongedroogde tomaten in een kommetje en overgiet ze met kokend water. Laat ze 15 min wellen.
  • Laat wat olie en boter smelten in een zware pot, type Le Creuset. Ik gebruik hiervoor een kleine, ovalen Creuset.
  • Fruit het sjalotje glazig.
  • Voeg de rijst toe en roer goed, zodat alle rijstkorreltjes een laagje vetstof krijgen.
  • Blus met de wijn en laat de wijn bijna uitkoken.
  • Voeg de champignons toe, samen met een pollepel bouillon.
  • Blijf roeren en voeg pas een volgende pollepel bouillon toe wanneer de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
  • Voeg de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes en roer goed.
  • Blijf bouillon toevoegen en roeren tot de risotto gaar is.
  • Roer de spinazie onder de risotto en werk af met geraspte kaas en een klontje boter.
  • Kruid met peper van de molen.
TIP:

Voeg het weekwater van de zongedroogde tomaten toe aan de bouillon voor extra smaak.
Voorzie extra spinazie om de risotto op te serveren.

Reacties