Boontjes met tomaat
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr sperzieboontjes, schoongemaakt en gewassen
- olie
- 1 sjalot, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 ml kippenbouillon (of water), heet
- peper en zout
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Kook de boontjes gaar in ruim, gezouten water.
- Laat wat olie warm worden in een zware pan, type Le Creuset.
- Fruit de sjalot glazig en voeg de look toe.
- Bevochtig met de tomatenblokjes en de bouillon.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de tomatensaus een beetje inkoken.
- Voeg de boontjes toe en laat ze nog even goed doorwarmen.
- Werk af met peterselie.
Een ideaal bijgerecht voor varkenshaasje of rosbief bijvoorbeeld of bij pasta.
Laat de boontjes niet langer koken dan nodig, of je krijgt draadjes aan de boontjes, waardoor het eten heel onaangenaam wordt.
Reacties