Muesli

Foto Cathy Van de Moortele
Al eens zelf muesli gemaakt? Ik koos eerder voor granola, omdat ik wel hou van getoaste/gebakken noten en havermout. Zelfgemaakte muesli is een goed basisproduct om verder op te bouwen. Maak er Bircher muesli mee en geef jezelf het ontbijt waar je lichaam naar snakt. Bewaar de muesli in een goed afgesloten Tupperware doos of grote steriliseerbokaal.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr havermout
  • 65 gr zonnebloempitjes
  • 30 gr pompoenpitten
  • 70 gr sesamzaadjes
  • 100 gr rauwe amandelen, grof gehakt
  • 230 gr gedroogd fruit, grof gehakt (pruimen, abrikozen, rozijnen, gojibessen)
  • snuif kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de havermout in een grote kom.
  • Meng met de zonnebloempitjes, pompoenpitten, sesamzaadjes, noten en gedroogd fruit.
  • Kruid met kaneel naar smaak.
  • Schud alles goed door elkaar. Als je een deksel hebt voor je kom, gaat dat nog eens zo makkelijk.
  • Breng de muesli over in een goed gesloten bokaal of in een Tupperware doos.
TIP:

Varieer in het gedroogd fruit. Als je zelf je muesli maakt, kies je ook zelf wat je er in doet. Hou je niet van rozijnen? Misschien vind je veenbesjes wel lekker. Liever dadels en vijgen, dan pruimen en abrikozen? Your deal!
Vervang de amandelen door hazelnoten.
Maak Bircher muesli van deze muesli, door het toevoegen van fruit, yoghurt, .. Binnenkort op mijn blog!
Deze muesli is stukken gezonder dan de suikerrijke cornflakes die je bloedsuikerspiegel keihard laten stijgen. Een kleine portie muesli is meer dan genoeg voor een voldaan gevoel en de vezels zullen ervoor zorgen dat je lang verzadigd blijft. 

Reacties