Bananenijs
Wist je dat je bananen perfect kan invriezen? Pel enkele rijpe bananen, snij ze in schijfjes en vries ze in. Mix ze in je blender en je hebt romig bananenijs! Zomaar!
In dit recept voegen we wel nog room, citroensap en suiker toe.
Wat hebben we nodig:
Serveer met verse banaan en warme chocoladesaus.
Smelt 50 gr donkere chocolade en giet die op het ijskoude ijs. Door het temperatuurverschil zal de chocolade onmiddellijk stollen. Je hebt nu stracciatella-bananenijs. Vries het meteen zo in.
In dit recept voegen we wel nog room, citroensap en suiker toe.
Wat hebben we nodig:
- 4 rijpe bananen, gepeld en in stukken gesneden
- het sap van 1/2 citroen
- 400 ml room
- 75 gr kristalsuiker
- Mix alle ingrediƫnten samen in een keukenrobot/blender tot een mooi geheel.
- Breng het roomijs over in een diepvriesdoos en zet ze weg in de diepvriezer.
Serveer met verse banaan en warme chocoladesaus.
Smelt 50 gr donkere chocolade en giet die op het ijskoude ijs. Door het temperatuurverschil zal de chocolade onmiddellijk stollen. Je hebt nu stracciatella-bananenijs. Vries het meteen zo in.
Reacties