Hapje champignon

Een hapje dat je op voorhand kan klaarmaken en in de diepvries kan bewaren. Enkel nog afbakken en je hebt een hapje dat iedereen lekker zal vinden.

Wat hebben we nodig:
  • 1 doosje roomkaas, type Philadelphia natuur
  • 250 gr champignons, ontdaan van het steeltje en fijngesnipperd
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
  • enkele druppels tabasco
  • 1 ei
  • 2 rechthoekige vellen bladerdeeg
  • peper
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de roomkaas glad.
  • Bak de duxelle van champignons met de sjalotjes in een droge, hete pan, tot alle vocht verdampt is.
  • Roer de duxelle door de roomkaas en laat deze vulling afkoelen in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Klop het ei los met een eetlepel water. 
  • Leg een vel bladerdeeg op je werkblad. Schep hoopjes vulling op het deeg.
  • Smeer wat van het eimengsel tussen de hoopjes vulling en dek af met een tweede vel bladerdeeg.
  • Snij met een gekarteld mesje de hapjes los.
  • Bestrijk elk hapje nogmaals met het eiermengsel.
  • Kruid af met peper.
  • Bak de hapjes 20 - 25 min of tot ze goudbruin zijn. 
  • Dien meteen op.
TIP:

Als je de hapjes op voorhand wilt maken, vries ze dan in op een bakmat tot ze hard zijn. Nu kan je de hapjes overbrengen in een zakje. Bak de hapjes in bevroren toestand op 200°C gedurende 30 - 35 min.
Je kan ook kruidenkaas gebruiken ipv roomkaas natuur.
Waarom eens geen mengeling boschampignons?
Vind je geen rechthoekige vellen bladerdeeg? Maak dan rondjes ipv rechthoekjes.

Reacties