Gezond ijs met kersen

Frozen yogurt is gewoon zo lekker, dat je geen roomijs meer wilt eten. Doordat je Griekse yoghurt gebruikt, verkrijg je zo'n romige structuur, dat je denkt dat je roomijs eet. Je bespaart serieus op calorieën en vetgehalte met dit gezonde yoghurtijs.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr Philadelphia natuur
  • 100 gr kristalsuiker of een equivalent aan zoetstof
  • 8 ml citroensap
  • 300 gr (magere) Griekse yoghurt
  • 145 gr kersen, ontpit en gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de roomkaas zacht met de suiker, tot de suiker helemaal opgelost is.
  • Voeg het citroensap en de yoghurt toe en mix tot een romig geheel.
  • Spatel de kersen door de mix.
  • Dek de kom goed af en zet hem overnacht in de koelkast.
  • Zet de ijsmachine aan en giet het mengsel erin.
  • Laat het ijs draaien tot het stevig is en schep het dan in een diepvriesdoos.
TIP:

Gebruik gedroogde kersen als je geen verse hebt (laat ze eerst wellen in heet water), of vervang de kersen door ander rood fruit.
Vervang de Griekse yoghurt NIET door gewone yoghurt. Je hebt de dikke structuur van de Griekse yoghurt echt nodig om een romig geheel te bekomen.
Als zoetstof kan je bijvoorbeeld Nevella gebruiken. Neem dan 10 eetlepels.

Reacties