Half om half

Foto Cathy Van de Moortele
Deze cakejes zijn superleuk, omdat je niet hoeft te kiezen tussen vanille of chocolade. Je hebt ze gewoon allebei!

Wat hebben we nodig:
  • 160 gr patisseriebloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 1/2 koffielepel zout
  • 100 gr vetstof
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 60 ml karnemelk
  • 60 ml water
  • 1/2 koffielepel vanille essence
  • 140 gr fondant chocolade, gesmolten en afgekoeld
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vul 12 muffinvormen met papieren of silicone vormpjes. 
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout.
  • Klop de vetstof luchtig met de suiker. Blijf lang genoeg kloppen tot alle suiker opgelost is.
  • Voeg de eieren, de karnemelk en het water toe en klop tot het beslag goed gemengd is. Het mengsel zal er geschift en korrelig uitzien, maar dat komt later weer goed.
  • Voeg de droge ingrediĆ«nten toe en meng kort op lage snelheid. Klop zeker niet te lang, of je cupcakes zullen droog en taai zijn.
  • Verdeel het beslag in twee porties.
  • Voeg aan het ene deel de vanille toe en aan het andere deel de chocolade. 
  • Doe de twee soorten beslag in aparte spuitzakken met een rond spuitmondje.
  • Spuit aan de ene kant het bleke beslag en aan de andere kant het donkere beslag. Vul de vormpjes slechts voor 2/3.
  • Als je dat wil, kan je de vanille cupcakes nog bestrooien met chocolate chips.
  • Bak de cupcakes 15 - 17 min of tot ze gaar zijn. 
  • Laat de cakejes 5 min afkoelen in de vormen op een taartrooster. Haal ze dan uit de vormen, maar laat ze wel in de papieren/silicone vormpjes zitten.
TIP:

Heb je lege vormpjes over? Vul die dan met water om te voorkomen dat je bakvorm vervormt.
Geen karnemelk in huis? Pers wat citroensap in je maatbeker en vul aan met gewone melk tot je aan 60 ml komt. Even laten staan en je hebt je eigen karnemelk.

Reacties