Flapjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 30 gr vetstof
- 40 gr (vloeiende) bloem
- 200 ml melk
- peper en zout
- 1 eierdooier
- scheutje olie
- 100 gr champignons, fijngesneden
- 100 gr emmenthaler, geraspt
- 75 gr gekookte ham, gesnipperd
- 125 gr bloem, gezeefd
- 1 ei
- 250 ml melk
- 2 eetlepels olie
- vetstof
- paneermeel
- vlokjes boter
- We maken eerst de vulling. Smelt de vetstof in een steelpan.
- Roer de bloem door de gesmolten boter en laat ze even meebakken om de bloemsmaak weg te krijgen.
- Voeg de melk toe en klop goed tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
- Neem de pan van het vuur en klop de eierdooier door de saus.
- Verhit wat olie in een pannetje en bak de champignons even aan.
- Roer de champignons, kaas en ham door de saus.
- Stort de saus in een platte schotel en dek af met plastic folie.
- Maak het beslag voor de pannenkoekjes.
- Doe de bloem in een kom.
- Klop het ei los met de melk en de olie en meng alles samen met de bloem.
- Kruid af met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit wat olie in een pan.
- Bak kleine pannenkoekjes en leg ze op een bord.
- Schep op elk pannenkoekje een hoopje vulling en vouw ze dicht.
- Leg de flapjes naast elkaar in een ovenschaal, bestrooi ze met wat paneermeel en bedek ze met klontjes boter.
- Schuif de flapjes in de oven en bak ze 20 min of tot ze door en door warm zijn.
Je kan de flapjes ook vullen met grijze garnalen. Laat dan de hamsnippers en champignons weg.
Reacties