Kaneelsuikerbroodjes

Verrassend en binnen ieders bereik!

Wat hebben we nodig:
  • 280 gr bloem voor luxebrood
  • 4 koffielepels bakpoeder
  • 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 50 gr vetstof
  • 175 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 koffielepel kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Vet 12 muffinvormen in.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout. Snij de koude boter door de bloem tot je kruimels bekomt.
  • Maak een putje in het bloemmengsel en voeg de melk toe. Meng het deeg kort dooreen.
  • Stort het deeg op een bebloemd werkvlak.
  • Kneed het deeg soepel.
  • Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Rol het deel uit tot twee grote rechthoeken.
  • Meng de suiker met de kaneel en strooi wat van dit mengsel op de lappen deeg.
  • Snij elke lap deeg in 5 gelijke stroken.
  • Leg de stroken deeg op elkaar.
  • Snij elke toren in 6 gelijke stukjes en leg ze, met de gesneden kant naar beneden, in de vormpjes.
  • Bak de broodjes 10 - 12 min of tot ze goudbruin zijn.
  • Dien de broodjes warm op.
TIP:

Overgebleven kaneelsuiker kan je later nog gebruiken om wentelteefjes mee op te peppen.

Reacties