Kaneelsuikerbroodjes
Verrassend en binnen ieders bereik!
Wat hebben we nodig:
Overgebleven kaneelsuiker kan je later nog gebruiken om wentelteefjes mee op te peppen.
Wat hebben we nodig:
- 280 gr bloem voor luxebrood
- 4 koffielepels bakpoeder
- 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 50 gr vetstof
- 175 ml melk
- 2 eetlepels suiker
- 1 koffielepel kaneel
- Vet 12 muffinvormen in.
- Zeef de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout. Snij de koude boter door de bloem tot je kruimels bekomt.
- Maak een putje in het bloemmengsel en voeg de melk toe. Meng het deeg kort dooreen.
- Stort het deeg op een bebloemd werkvlak.
- Kneed het deeg soepel.
- Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Rol het deel uit tot twee grote rechthoeken.
- Meng de suiker met de kaneel en strooi wat van dit mengsel op de lappen deeg.
- Snij elke lap deeg in 5 gelijke stroken.
- Leg de stroken deeg op elkaar.
- Snij elke toren in 6 gelijke stukjes en leg ze, met de gesneden kant naar beneden, in de vormpjes.
- Bak de broodjes 10 - 12 min of tot ze goudbruin zijn.
- Dien de broodjes warm op.
Overgebleven kaneelsuiker kan je later nog gebruiken om wentelteefjes mee op te peppen.
Reacties