Carnitas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 koffielepels zout
- 2 koffielepels lookpoeder
- 2 koffielepels komijn
- 1 koffielepel oregano
- 1 koffielepel koriander
- 1/2 koffielepel kaneel
- 1.800 gr varkensschouder (ontbeend)
- 2 laurierblaadjes
- 475 ml kippenbouillon
- Meng de kruiden in een kom.
- Wrijf het vlees in met de kruiden.
- Leg de laurierblaadjes in de slowcooker en leg het vlees er boven op.
- Giet de warme bouillon langs het vlees. Zorg dat de kruidenmix niet wegspoelt.
- Doe de slowcooker dicht en laat het vlees langzaam garen tot het vlees uit elkaar valt. Dat kan wel 10u duren. Draai het vlees na 5u om.
- Met twee vorken haal je het vlees uit elkaar.
- Bevochtig het vlees met de bouillon om het sappig te houden.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel het vlees op een groot bakblik en bak het in 20 min krokant. Schep het vlees regelmatig om met een tang.
Kook de bouillon in en doe er wat BBQ saus bij. Serveer de saus bij het vlees.
Reacties