Churros

Als je al in Spanje geweest bent, heb je vast en zeker churros geproefd aan een kraampje. Je vindt ze hier ook al eens op kermissen en foren.

Wat hebben we nodig:
  • 235 ml water
  • 15 gr kristalsuiker
  • snuifje zout
  • 15 ml olie
  • 125 gr tarwebloem
  • kaneelsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water met de suiker, het zout en de olie in een steelpan. Breng het aan de kook en zet het vuur uit.
  • Roer de bloem door dit mengsel met een houten lepel, tot je een bal deeg bekomt.
  • Verhit de frituurpan op 190°C.
  • Breng het deeg over in een spuitzak met gekarteld mondje. 
  • Spuit reepjes deeg in de olie en bak ze goudbruin.
  • Laat de churros uitlekken op keukenpapier.
  • Rol de churros door kaneelsuiker.
TIP:

Gebruik het deeg zo snel mogelijk nadat het klaargemaakt is. Je kan het deeg niet op voorhand maken. Spoel meteen ook de kom en je keukengerei af, want het deeg kan heel erg gaan plakken.

Reacties