Havermoutontbijt met rood fruit

Havermout is gezond. Havermout is vullend, bevat veel vezels en is goed voor je. Gecombineerd met yoghurt, melk, zaadjes en fruit, heb je het perfecte ontbijt voor een energieke dag.

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr havermout
  • 80 ml melk
  • 70 gr Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel chia zaadjes
  • 1 eetlepel rode vruchtenconfituur
  • enkele druppels vanille extract
  • 50 gr rood fruit, gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Neem een bokaal van zo'n 300 ml.
  • Doe de havermout in de bokaal en overgiet die met de melk en de yoghurt.
  • Voeg de zaadjes, confituur en de vanille toe.
  • Zet het deksel op de bokaal en schud goed tot alles mooi gemengd is. 
  • Doe de bokaal weer open, voeg het fruit toe en roer voorzichtig alles door elkaar.
  • Sluit de bokaal en zet hem een nachtje in de koelkast. 
  • Eet de havermout koud op.
TIP:

Dit ontbijt is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.
Kies voor de echte havervlokken. Laat de instant havermout staan. Heel vaak zijn daar suikers aan toegevoegd.
Heb je geen chia-zaadjes, kies dan bijvoorbeeld lijnzaad of zonnebloempitjes. Chia-zaadjes kan je op de meeste markten kopen.
Vervang het rode fruit door blauwe bosbessen en voeg 2 koffielepels maple syrup toe ipv het vanille extract.
Vervang het rode fruit door 1/2 mango die je in stukjes gesneden hebt. Voeg enkele druppels amandelextract toe en een koffielepel honing.
Vervang het rode fruit door 10 witte druiven en voeg 2 koffielepels maple syrup toe ipv het vanille extract. Een lepel sojagrit erbij en je hebt nogmaals een heerlijk ontbijt.
Vervang het rode fruit door gedroogde abrikozen en voeg 1 eetlepel amandelschilfers en een koffielepel abrikozenconfituur toe.

Reacties