Gevulde kerstomaatjes

Denk maar aan de smeuïgheid van vers gemaakte guacamole: avocado en tomaat doen het goed samen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg kerstomaatjes, uitgehold
  • 1 avocado, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 koffielepel citroensap
  • 2 eetlepels zure room
  • 8 sneetjes spek
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de tomaatjes omgekeerd uitlekken op keukenrol.
  • Plet de avocadoblokjes en voeg het citroensap toe.
  • Leg het spek op een vel huishoudrol en bak het krokant in de microgolfoven. Verkruimel het spek heel fijn.
  • Meng het spek met de avocado, zure room en de pijpajuintjes.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Doe de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en vul de tomaatjes hiermee op.
  • Dek de tomaatjes weer af met de hoedjes.
TIP:

Je kan ook mayonaise gebruiken ipv zure room.
Serveer de tomaatjes op een bord of op een aperitieflepel.
Met een scherp mesje snij je een fijn plakje af van elke tomaat, zodat ze niet omvallen.

Reacties