Crumpets

Voor wie een beetje Engelsgezind is, zullen crumpets wel bekend zijn. Ze worden voornamelijk geserveerd bij de High Tea en je kan ze makkelijk zelf maken. Crumpets zitten van smaak tussen Amerikaanse ontbijtpannenkoekjes en onze wentelteefjes.

Wat hebben we nodig:
  • 1 zakje korrelgist
  • 60 ml water, lauwwarm
  • 5 gr kristalsuiker
  • 80 ml melk, lauwwarm
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ei
  • 125 gr tarwebloem
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de gist met het lauwe water en de suiker. Laat het gistpapje schuimig worden.
  • Laat de boter smelten in de warme melk en klop het ei erbij.
  • Voeg dit mengsel toe aan het gistpapje en roer alles goed door elkaar;
  • Voeg de bloem en het zout toe.
  • Meng met een garde, zonder te mixen.
  • Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat het beslag 45 min rijzen op een warme plaats.
  • Verwarm een grote pan op een matig vuur. 
  • Vet de pan lichtjes in met olie.
  • Schep 3 - 4 hoopjes beslag in je pan (naargelang de grootte van je pan).
  • Laat de crumpets aan één zijde kleuren en draai ze dan om, van zodra er luchtbelletjes op de bovenkant komen.
  • Laat de andere zijde ook kleuren.
  • Haal de crumpets uit de pan, hou ze warm en bak de resterende crumpets.
  • Serveer met boter en een beetje confituur.
TIP:

Het recept is goed voor 8 crumpets.
Ik gebruik zelf een grote bakplaat (type teppanyaki), zodat alle crumpets tegelijkertijd kunnen gebakken worden.
Crumpets kunnen opgewarmd worden in de toaster.
Meng wat vers rood fruit doorheen het beslag.

Reacties