Chocolade ravioli

Kom eens verrassend voor de dag met deze dessert ravioli's. Je haalt wonton velletjes in huis (diepvries bij de Aziaat) en in slechts 15 min tijd heb je een lekker dessert op tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 vlootje philadelphia natuur (light)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 60 gr melkchocolade, fijn gehakt
  • 20 wonton velletjes, ontdooid
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, getoast en gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de grill voor.
  • Vet een bakblik in met bakspray.
  • Meng de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel.
  • Doe 3/4 van de chocolade bij de roomkaas en meng goed. 
  • Leg 10 wonton velletjes op je werkvlak. Schep op elk velletje 1 eetlepel vulling. 
  • Maak de randjes vochtig met een penseeltje met water en leg er een tweede velletje op. Druk goed aan.
  • Gebruik een pastawieltje om de randjes mooi te kartelen.
  • Leg de ravioli's op het bakblik. Gebruik je bakspray om de hapjes in te vetten en zet ze 2 min onder de grill. De onderkant wordt niet gebakken.
  • Doe de rest van de chocolade in een microgolfkommetje. Smelt de chocolade op een laag wattage en roer de saus glad. 
  • Besprenkel de ravioli's met de saus en strooi er de pijnboompitjes over.
  • Dien meteen op.
TIP:

Je kan de suiker ook vervangen door zoetstof.
Brésiliennenootjes doen het ook goed in dit recept.

Reacties