Salade geitenkaas

Noten combineren met kaas is altijd een goed idee. Doe er nog wat fruit bij en je hebt een volledige maaltijd.

Wat hebben we nodig:
  • 10 gedopte walnoten
  • 1 eetlepel vetstof
  • 450 gr gemengde champignons, schoongemaakt
  • honing-balsamico vinaigrette
  • 1 zak notensla
  • 1 grote pink lady appel, in fijne schijfjes gesneden (niet schillen)
  • 85 gr geitenkaas, verkruimeld
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 165°C.
  • Leg de walnoten op een bakblik. Toast ze gedurende 8 - 10 min in de oven.
  • Smelt de vetstof in een grote pan. Bak de champignons kort. 
  • Roer 2 eetlepels van de vinaigrette door de warme champignons en laat ze afkoelen.
  • Doe de notensla in een grote kom.
  • Meng met de schijfjes appel, de champignons en vinaigrette.
  • Verdeel de salade over kommetjes en werk af met geitenkaas en getoaste noten.
TIP:

Maak de salade niet te lang op voorhand klaar. Om te vermijden dat de appelschijfjes oxideren, kan je ze even in ijswater leggen of er wat citroensap op doen.
Er zijn veel kant en klare dressings en vinaigrette te koop. Met enkele basisingrediƫnten kan je zelf ook lekkere dressings maken. Deze honing-balsamico vinaigrette moet je gewoon zelf maken:
  • 2 eetlepels balsamico
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 koffielepel mosterd
  • 50 ml olie
  • peper en zout
Meng alle ingrediƫnten in een bokaaltje. Zet het deksel erop en schud goed. Bewaar de vinaigrette in de koelkast.

Reacties