Brioche brood met abrikoos

Op zondagmorgen een brioche broodje op je bord krijgen, is een kus waard. Gevuld met gedroogde abrikozen ziet het er niet alleen zonnig uit, maar je krijgt nog eens extra fruit en vezels binnen.

Wat hebben we nodig:
  • 200 - 250 gr bloem voor luxe brood
  • 25 gr lichtbruine suiker
  • 5 gr korrelgist
  • snuifje zout
  • 50 ml melk, lauwwarm
  • 2 eieren
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr gedroogde abrikozen
Hoe gaan we te werk:
  • Doe 200 gr bloem met de suiker, gist en zout in een grote mengkom.
  • Voeg de lauwwarme melk toe, samen met de eieren. 
  • Meng alles tot een glad doch kleverig deeg.
  • Voeg de boter geleidelijk aan toe tot het mooi opgenomen is door het deeg.
  • Voeg nog wat extra bloem toe als het deeg nog geen bal geworden is.
  • Dek het deeg af met plastic folie en leg het overnacht in de koelkast zodat het deeg kan opstijven.
  • Vet een broodvorm in. 
  • Verdeel het deeg in deegballetjes ter grootte van golfballetjes. 
  • Voorzie elk balletje deeg van stukjes abrikoos. Zorg dat het fruit goed ingepakt zit. 
  • Leg de deegballetjes in de bakvorm en dek opnieuw af met ingevette plastic folie.
  • Laat het brood 1 - 2 u rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak het brioche brood 35 min of tot het mooi gerezen en goudbruin is. 
TIP:

Laat het brood helemaal afkoelen. Besmeer de sneden brood met goede boter.
Ook lekker getoast!
Je kan ook rietsuiker gebruiken ipv lichtbruine suiker.
Neem eens een ronde vorm ipv een broodvorm of kies een briochevorm.

Reacties